Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

El nou full de ruta d’ERC reclama una “metodologia clara” i un “calendari de reunions” per a la taula de diàleg

La militància tomba l’esmena a la totalitat contra la ponència i diumenge aprovarà el text definitiu

Agències 12/03/2022

El nou full de ruta d’ERC insisteix en l’aposta per la negociació per fer possible l’autodeterminació. Aquesta estratègia és, segons descriu la ponència política, la “millor confrontació democràtica” amb l’Estat. Aquest diumenge es votarà el text definitiu, que inclourà també matisos que no apareixien en la versió original i que s’han introduït a partir de les esmenes de la militància, votades aquest dissabte. Entre les novetats destaca la reclamació per una “metodologia clara” i un “calendari acordat de reunions que es pugui complir” per a la taula de diàleg. En la primera jornada de la Conferència Nacional, la militància ha tombat l’esmena a la totalitat a la ponència, rebutjada amb un 94,8% dels vots en contra.

Amb tot, el full de ruta admet que per a que la negociació amb l’Estat sigui “creïble” i serveixi per obtenir resultats, els representants del govern espanyol s’hi ha d’abocar “amb responsabilitat històrica i esperit democràtic” i deixant enrere la “resposta repressiva” a Catalunya. Les esmenes de la ponència política afegeixen que “ha quedat demostrada la dificultat d’exercir el dret a l’autodeterminació contra la voluntat d’un estat de la Unió Europea per part d’una Catalunya que sempre ha apostat pel diàleg, les vies democràtiques i el manteniment de la seva cohesió social”.

En aquest sentit, el full de ruta dels republicans preveu “accions de desbordament democràtic” i “desobediència política i social” si fracassa la taula de diàleg amb l’Estat. El text insisteix en el fet que si no es produeixen “avanços tangibles” en la negociació amb l’Estat, no es descarta “cap altre via democràtica i pacífica” per la consecució dels objectius.