Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya augura seguir amb la repressió contra l’independentisme

|

- Publicitat -

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Jose Luis Tovar, ha promès “comprensió i respecte per tota ideologia legítima que es practiqui dins la llei” i que vetllarà “pel compliment d’aquesta llei”. Tovar ha pronunciat el discurs en la presa de possessió com a màxim comandament dels 3.300 agents de la Guàrdia Civil a Catalunya davant el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Marlaska ha recordat que la Guàrdia Civil hi és des del 1844 i és “una institució tant catalana com les altres” i ha afegit que l’acte, que s’ha celebrat sense cap representant del Govern, ha estat un “exercici de normalitat institucional”.

“Puc aportar el meu compromís de servei al capdavant d’una institució que no heu de sentir aliena, perquè no ho és, som la seva Guàrdia Civil”, ha expressat Tovar Jover en un discurs en bona part fet en català i amb un to més conciliador que el del seu predecessor.

Publicitat

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya ha ofert “cooperació lleial” als Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i les policies locals. “No esperin una competició per donar seguretat, ens trobaran al seu costat”, ha manifestat. Ha dit que esperen “un tracte recíproc en aquet sentit”.

Aquesta és la tercera vegada que Tovar és destinat a Catalunya. “Sé a on vinc i ho faig amb ànim i amb il·lusió; i és que en les dues vegades anteriors l’experiència en aquesta terra va ser magnífica “, ha assenyalat.

També ha tingut paraules als agents de la Guàrdia Civil. “Ens hem de guanyar dia a dia amb professionalitat i bon fer el dret a sentir-nos catalans espanyols o fills de la que sigui la nostra terra sense haver d’incomodar ningú”, els ha demanat.

Et pot interessar  Desmantellen la cúpula dels Latin Kings a Catalunya, amb seu a Reus i l’àrea metropolitana

Per la seva banda, el ministre de l’Interior ha animat al animat el general i els agents a “elevar encara més el nivell d’eficàcia en els serveis que presteu a la ciutadania”, no escatimar esforços en “demostrar” la proximitat i ser “un model de neutralitat en el respecte a les institucions públiques autonòmiques i locals”.

Ha posat en valor la “coordinació” entre els cossos policials. “Heu sabut teixir un sistema de coordinació i cooperació, una xarxa de complicitats útil i eficaç per assegurar la seguretat i protecció de tots els habitants de Catalunya”, ha afirmat.

L’acte, celebrat a la seu de la prefectura de zona de la Guàrdia Civil, ha comptat amb la presència de la delegada de Govern a Catalunya, Teresa Cunillera i la directora general de la Guàrdia Civil, Maria Gámez. També hi han assistit els principals comandaments de Policia Nacional a Catalunya, dels Mossos d’Esquadra i de les Forces Armades, entre d’altres autoritats civils i militars.

El general Jose Luis Tovar Jover va néixer a Galaroza (Huelva) el 1962. Va ingressar a l’acadèmia general militar de Saragossa el 1983 i va esdevenir tinent de la Guàrdia Civil el 1986. Entre els seus destins destaquen diversos llocs de comandament en les comandàncies d’Àlaba, Barcelona, ​​Balears i Girona, així com l’Agrupació de Trànsit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut