Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El nou assessor de Vox al Congrés va apallissar Pablo Iglesias a la universitat

Kiko Méndez Monasterio va ser condemnat per agressió l’any 1999

Redacció 29/01/2020
El líder de Vox, Santiago Abascal, al seu escó del Congrés dels Diputats el 5 de gener del 2020.

El grup d’ultradreta Vox, ha contractat Kiko Méndez Monasterio com a assessor al Congrés dels diputats. El nou càrrec del partit és una de les persones de més confiança pel líder del partit Santiago Abascal, però alhora té antecedents penals per haver agredit un grup d’estudiants l’any 1999. Méndez, juntament amb un altre agressor d’extrema dreta, van apallissar un grup de joves de la Unió d’Estudiants Progressistes i d’Esquerres de la facultat de Dret de la Universitat Complutense de Madrid.

El més curiós de tot, és que l’actual líder de Podemos i vicepresident del Gobierno, Pablo Iglesias, formava part d’aquell grup d’estudiants, quan tenia 19 anys. No només els dos agressors van ser condemnats pel jutjat d’instrucció número 8 de Plaça de Castilla l’abril del 1999, sinó que van haver d’indemnitzar Iglesias i a dos companys seus per haver-los lesionat i amenaçat.

Com no podia ser d’una altra manera, Vox ha demanat un assessor que promou la violència cap als que pensen diferent del partit d’extrema dreta, i no podrien estar més contents d’aquesta decisió.