Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

El nét de Franco assegura que “més de mitja Espanya és franquista”

El diari La Razón va voler donar veu a Luis Alfonso Gonzalo Víctor Manuel Marco de Borbón i Martínez-Bordiu, nét de Franco i nebot segon de l’emèrit Juan Carlos I, […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 27/10/2018

El diari La Razón va voler donar veu a Luis Alfonso Gonzalo Víctor Manuel Marco de Borbón i Martínez-Bordiu, nét de Franco i nebot segon de l’emèrit Juan Carlos I, en una entrevista que, segons la doctrina Europea que vol penalitzar l’apologia al feixisme, mai no s’hauria d’haver publicat.

Però Espanya és així i els diaris fan visibles personatges d’aquesta índole. Però… potser és que bona part dels espanyols no només no els incomoda la presència d’individus d’aquest calibre sinó que s’hi senten identificats.

De fet, segons el nét de Franco, més de mitja Espanya és franquista: reflexionant sobre l’exhumació del cadàver del dictador del Valle de los Caídos, el falangista assegura que “quan s’ataca a Franco s’ataca a un dels meus i a més de mitja Espanya, a la monarquia que va instaurar i l’Església a la qual va protegir. També volen esfondrar la creu més gran del món. ¿No serà això un atac al cristianisme?” es pregunta en referència a la gran creu del mausoleu de Franco.

Sobre la possibilitat d’enterrar el dictador a un altre indret, afirma que “exhumar a un mort sense el consentiment dels seus és una profanació i, per tant, un delicte penal. Tinc els meus dubtes que l’Església, en el seu cas, permeti semblant actuació”

Relacionats