Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Moviment per l’escola en català a les Illes planta cara a la castellanització que contempla la llei educativa

|

- Publicitat -

El Moviment per l’Escola en Català a les Illes ha convocat una conferència de premsa per a valorar la futura Llei d’educació balear. Les organitzacions que formen aquesta agrupació veuen “inacceptable” que la llei incorpori el castellà com a llengua vehicular, un requisit que ni tan sols queda establert a la LOMLOE, segons informa Racó Català.

Les organitzacions lamenten la desprotecció del català i recorden que és la llengua pròpia i minoritzada i que els poders públics tenen l’obligació de promoure el seu ús. Per tant, el Moviment demana aturar la tramitació d’aquesta llei i defensa que no té sentit parlar tan sols de percentatges quan la realitat sociolingüística del català i el castellà no és la mateixa.

Publicitat

Segons explica Racó Català, Ivan Solivellas, portaveu del Moviment i delegat de Plataforma per la Llengua Illes Balears ha exigit valentia als responsables polítics i ha expressat que és una llei “sense consens, per a fer-se la foto i que menysté el català”.

Et pot interessar  Una candidatura a dirigir Plataforma per la Llengua demandarà l'entitat i demana suspendre les eleccions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut