Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El moviment dels insubmisos d’Espanya se solidaritza amb els Jordis però no amb el Govern legítim

El grup d’insumbisos de l’Estat espanyol ha elaborat un manifest on posa de relleu “la desobediència civil” dels dos milions de persones a Catalunya i denuncia la criminalització del dret […]

Redacció 26/03/2019
Una dona sostè un cartell amb el lema 'Llibertat Jordis'

El grup d’insumbisos de l’Estat espanyol ha elaborat un manifest on posa de relleu “la desobediència civil” dels dos milions de persones a Catalunya i denuncia la criminalització del dret a “no estar d’acord” i a manifestació per part de l’Estat. És per això que s’autoinculpen dels fets pels quals els Jordis estan sent jutjats al Tribunal Suprem: “El seu judici és el segell que demostra que s’està jutjant el dret a protesta”. Tot i això, no ho fan amb el govern legítim -també assegut a la bancada del Suprem- alhora que l’equiparen el Gobierno.

“Hem de tornar a desobeir davant d’allò que no és just”. La missiva, dirigida a Sánchez i Cuixart, defensa no deixar d’alçar la veu davant la injustícia de la classe política espanyola i anima a tots els ciutadans a donar suport als Jordis alhora que critica el discurs del rei del 3-O i la deriva autoritària de l’Estat. El grup de signants, amb experiència en la desobediència civil que va acabar amb el servei militar, defensa que a partir d’aquesta eina democràtica s’ha aconseguit “mèrits insospitats”.