Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El món al revés: Ayuso denuncia “madrilenyofòbia” del Gobierno en favor de Catalunya

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha aprofitat aquest dilluns un esmorzar informatiu per denunciar el que considera “una campanya de madrilenyofòbia” per part del govern espanyol en favor de Catalunya. Segons Ayuso, mentre Madrid és una “potència mundial” en gastronomia i oci, el govern espanyol “castiga” la regió “en favor dels seus socis independentistes”. “Espanya està en perill mentre aquest govern practica l’enginyeria social, destrueix la separació de poders i deixa fer els que volen acabar amb la centenària nació espanyola”, ha dit, perquè “el PSOE és refugi de colpistes, batasunos, okupes i bolivarians”.

En aquest marc, ha afirmat que el PSOE és “soci” d’una formació “els líders de la qual estan empresonats per fer un cop d’Estat el 2017, arruïnar la convivència i enverinar la societat catalana”.

Publicitat

Segons Ayuso, el govern espanyol “ha perjudicat Madrid en la distribució de fons per combatre la pandèmia en comparació amb els seus socis independentistes”, i Sánchez “ha perjudicat Madrid en el repartiment dels fons públics dels pressupostos generals de l’Estat” perquè “Madrid és la quarta regió amb menys inversió per habitant”.

“Sánchez ha congelat la inversió a Madrid des que governa mentre l’ha disparat un 50% a Catalunya”, i “ha castigat els madrilenys en el repartiment de fons contra la pandèmia, perquè rebrà 422 MEUR menys que Catalunya”, i “Madrid només rebrà un 13% del fons, molt lluny del seu pes al PIB, mentre que Catalunya un 17%”.

A més, segons Ayuso, Sánchez “discrimina els madrilenys en el repartiment de les ajudes a autònoms i empreses, perquè Madrid només rep el 13%, “a diferència de Catalunya i la Comunitat Valenciana”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut