Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El missatge de suport de Puigdemont a Junqueras i els condemnats per l’1-O: “Si la injustícia persisteix, nosaltres també”

|

- Publicitat -

La resolució del Tribunal Suprem sobre la revisió de la sentència imposada als líders independentistes arran del judici per l’1-O ha despertat la indignació de l’independentisme, ja que la injustícia espanyola ha resolt mantenir les penes de presó i d’inhabilitació per a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Jordi Turull. Davant aquesta decisió, que ERC ha titllat de “cop a la democràcia”, el president a l’exili Carles Puigdemont ha volgut enviar als condemnats un missatge de suport.

A través del seu compte personal de Twitter, Puigdemont ha mostrat el seu desencant respecte a l’últim cop que els tribunals espanyols han fet contra l’independentisme, tot lamentant que “l’Estat sempre s’activa quan algú d’ells té la temptació de sortir del guió“, sigui “per un Estatut o per un Codi Penal”. No obstant això, el president a l’exili ha fet una crida a persistir davant els flagrants atacs de l’Estat espanyol al poble català: “Si la injustícia persisteix, nosaltres també”.

Publicitat

Puigdemont ha conclòs el seu missatge expressant estar “sempre al vostre costat”, i citant els independentistes inhabilitats. Tots quatre han quedat condemnats per un delicte de desobediència en concurs amb malversació agreujada, esquivant tot el possible la reforma del Codi Penal pactada entre ERC i el PSOE, la qual eliminava el delicte de sedició, modificava el de la malversació i enduria el de desordres públics agreujats. La revisió de la condemna s’ha traduït en el fet que Junqueras, Romeva, Bassa i Turull continuaran estant inhabilitats fins al 2031 (2030 en el cas de Jordi Turull). D’altra banda, Carme Forcadell, Josep Rull, Joaquim Forn i els Jordis sí que han vist extingir-se la seva condemna d’inhabilitació arran de la reforma, ja que han quedat condemnats per desobediència.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE es pronuncia dijous sobre el recurs de Puigdemont pel rebuig inicial del PE a donar-li l'escó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut