Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

El Ministerio del Interior “més progressista” segueix amagant les subvencions que dona al Marroc

El departament de Marlaska es defensa de les demandes per revelar aquests costos dient que perjudicaria “les relacions internacionals del Reino de España”

Redacció 16/11/2021
Pas fronterer entre Ceuta i el Marroc

El departament d’Interior del Gobierno autodenominat “més progressista de la història” segueix suant per intentar amagar els costos que ha tingut la “cooperació policial” amb el Marroc. Els fons dirigits a aquesta causa estan completament protegits pel Portal de Transparència, que es nega a aportar més informació de la necessària.

El diari El Comercio explica que el bombardeig de demandes de la resta de partits per saber aquestes dades sempre s’han trobat amb la mateixa resposta: Si la donessin, el destí d’aquests diners faria mal a la seguretat nacional i perjudicaria “les relacions internacionals desenvolupades pel Reino de España”.

Tot plegat, es tradueix en el fet que Interior declara secret d’Estat totes aquestes dades. El departament de Marlaska es tanca en banda per tal de no destapar “actuacions rellevants per la seguretat” que fins i tot afectarien “l’Estratègia de Seguretat Nacional”.