Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Ministeri d’Interior pagava a l’ex nòvia de Jordi Pujol Ferrusola en el marc de l’operació Catalunya

|

- Publicitat -

El Ministeri d’Interior de l’etapa del govern de Mariano Rajoy, amb Jorge Fernández Díaz al capdavant, pagava a l’ex nòvia de Jordi Pujol Ferrusola, Vicky Álvarez, amb càrrec als fons reservats en el marc de l’anomenada operació Catalunya de desacreditació de l’independentisme, segons publica ‘El Periódico’. Nous àudios filtrats de l’ex comissari de policia José Manuel Villarejo recullen una conversa seva de l’agost del 2014 amb l’aleshores número dos de Fernández Díaz, l’ex secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez en què aquest afirma que gràcies a aquests pagaments es va posar “tot en marxa”.

A la conversa Villarejo exlica a Martínez el malestar d’Álvarez amb l’aleshores presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, per la gravació filtrada de la conversa entre les dues al restaurant La Camarga, així com perquè no se li han pagat 50.000 euros que se li van prometre.

Publicitat

Villarejo explica que Álvarez “se sent enganyada” per l’aleshores líder del PP català i alerta que està amenaçant amb parlar. “Però nosaltres hem complert, no?”, pregunta aleshores Martínez, a la qual cosa l’ara ex comissari contesta: “Amb el tema de les peles, sí. I seguim, no?”.

Després Martínez relata una trucada sobre el mateix tema que li va fer l’aleshores director adjunt operatiu, Eugenio Pino, on palesava la preocupació pel que pogués explicar l’ex parella de Pujol Ferrusola.

Martínez mostra la seva perplexitat a Villarejo, tot recordant que Álvarez fa dos anys que està cobrant del Ministeri d’Interior. “I gràcies a això ho hem posat tot en marxa. La primera que no està interessada a explicar res és ella”, considera.

Villarejo explica després a Martínez que, en tot cas, els “rebuts” que fa arribar a Álvarez els entrega “sense cap segell” i a nom “d’un tal Javier Hidalgo”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut