Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El membre del CDR exiliat defensa el poder popular: “El poble va garantir un referèndum que era legítim”

"El franquisme va morir plàcidament al llit"

|

- Publicitat -

Adrià Carrasco està en cerca i captura des del dia 10 d’abril, quan la Policia Nacional va anar-lo a buscar a casa seva, acusat de terrorisme i rebel·lió. No el van trobar, i fins aquesta setmana la seva situació era un misteri. El jove d’Esplugues va aparèixer aquest dilluns a Brussel·les des d’on avui ha concedit una roda de premsa als mitjans.

Carrasco ha comparegut acompanyat del seu representant legal Christophe Marchand i el representant de la plataforma “Adri, et volem a casa”; Efrem Blázquez. L’acte ha començat recordant tots els represaliats dels últims anys per part de l’Estat espanyol, destacant les operacions policials contra el moviment anarquista, com per exemple l’Operació Pandora.

Publicitat

Marchand, ha comentat com les lleis antiterroristes aprovades els últims anys estan coartant la llibertat de protesta. Un fet que les administracions van assegurar als defensors dels drets humans que no passaria. “Han mentit” ha afirmat l’advocat. Així com ha posat en rellevància el fet que accions que fa uns anys no eren cap delicte ara ho són, i sí que ho són, és per una voluntat política. Assegura Marchand.

Adrià Carrasco ha aprofitat el seu torn de paraula per justificar el seu exili: “He triat l’exili per què és una bona manera de seguir lluitant”. A més de la seva desconfiança total amb la justícia espanyola: “A Espanya no tinc cap garantia d’un judici just”. El seu discurs, però, ha virat ràpidament cap als Comitès de Defensa de la República, en aquest sentit ha afirmat que “el poble va garantir un referèndum” que va ser gràcies a la voluntat popular. Així com la tasca heroica de tants voluntaris que van aconseguir que ni la violència aturés el referèndum.

Et pot interessar  Unes 300 persones donen suport a Girona a l'activista Josep Campmajó: "Tots som terroristes"

“El feixisme a Espanya va morir plàcidament al llit” alhora que ha asseverat com aquesta ideologia autoritària fins i tot afecta als partits progressistes. Sobre la seva situació personal, ha assegurat que “som caps de turc per injectar por a la gent” alhora que “els CDR som el poble organitzat, no som terroristes”. Comentant el cas de Tamara, que no va fugir a l’exili, ha declarat que la seva pena actual és digne de l’Edat Mitjana, en recloure-la al seu poble.

Per últim Adrià Carrasco ha presentat l’Associació Prou Repressió Política, creada per Tamara, per ajudar a tots aquells qui pateixen la repressió i l’exili.

Un lluitador nat

El jove voluntari de CDR exiliat durant tota la roda de premsa ha portat una samarreta amb l’eslògan “Salvem Collserola”, en referència a la plataforma per aturar el Pla CAUFEC a Esplugues de Llobregat, al costat de l’Escola Isabel de Villena. El 2006 hi va haver una forta campanya de desobediència civil per tal d’aturar la construcció de 700 habitatges a Collserola. Per tant, podem veure en la figura de l’Adrià, un lluitador que defensa la seva terra a través de l’autoorganització i el poder popular.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut