Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

El Marroc lamenta la “instrumentalització” de l’Eurocambra i insisteix que la crisi amb Espanya no s’ha resolt

|

- Publicitat -

El Govern del Marroc ha lamentat la “instrumentalització” de l’Eurocambra en la crisi amb Espanya, després que hagi aprovat una resolució que censura l’actuació de Rabat principalment en relació amb els esdeveniments a Ceuta, i ha recalcat que les causes del desacord amb Espanya encara no s’han resolt. Com ja ha anat fent els últims dies, el Ministeri d’Afers Exteriors marroquí ha criticat els esforços per “europeïtzar” la crisi amb Espanya, i ha insistit en la naturalesa purament “bilateral” del conflicte.

“La instrumentalització del Parlament Europeu en aquesta crisi és contraproduent”, ha defensat el Ministeri d’Exteriors en un comunicat. “Lluny de contribuir a la solució, s’emmarca en una lògica d’escalada política a curt termini”, ha advertit, i ha retret que la maniobra “pretén eludir el debat sobre les raons profundes de la crisi”.

Publicitat

Així mateix, Rabat ha tornat a jugar la carta de la migració, i ha denunciat que els que intenten criticar el Marroc en aquest àmbit són els que “en realitat més es beneficien dels resultats concrets” de la cooperació en aquest àmbit. En aquest sentit, ha reivindicat que des del 2017 la cooperació migratòria ha permès avortar més de 14.000 temptatives d’immigració irregular, desmantellar 5.000 xarxes de tràfic de persones, rescatar 80.500 migrants al mar, a més d’evitar “innombrables intents d’assalt”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut