Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El magistrat Rafael Mozo serà el substitut de Carlos Lesmes

|

- Publicitat -

El magistrat progressista Rafael Mozo ha estat l’elegit per a substituir, de manera provisional, el dimitit Carlos Lesmes. Així ho ha decidit el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que el matí d’aquest dijous, 13 d’octubre, ha nomenat Mozo com a substitut provisional de Lesmes al capdavant de l’òrgan de govern dels jutges.

Mozo presidirà la institució fins que el govern espanyol i el PP arribin a un acord per renovar-la. El ple extraordinari, que ha començat a dos quarts de cinc de la tarda, tenia com a objecte central la substitució interina de Lesmes. El vicepresident del Tribunal Suprem Francisco Marín Castán, també interí, s’apuntava com a persona per ocupar els dos càrrecs mentre duri el bloqueig polític de la renovació, però part dels vocals no donaven suport a aquesta opció. Mozo, en canvi, ha comptat amb 16 vots a favor, 1 en contra i 1 absència.

Publicitat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, van acordar dilluns “fer un últim intent” de negociació per renovar el CGPJ, en una reunió de tres hores a la Moncloa mantinguda després de la dimissió de Lesmes. Ambdós líders coincidien que la marxa del president del CGPJ “agreuja” la “profunda crisi institucional” del poder judicial i s’emplaçaven a trobar una “solució ràpida”.

El bloqueig en la renovació del CGPJ comporta, de retruc, el bloqueig en la renovació parcial del Tribunal Constitucional, atès que els magistrats de l’òrgan de govern dels jutges, enfrontats en els blocs conservador i progressista, tampoc es posen d’acord sobre els dos noms que han de triar per formar part del cos d’àrbitres de la Carta Magna.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut