Dissabte, 31 d'octubre de 2020 - Edició 828
La República

El magistrat del TC que va maltractar la seva dona serà finalment investigat

El tribunal veu indicis de delictes de maltractament en els fets denunciats gràcies a les declaracions de dos testimonis

Avatar
Agències 15/09/2020
Imatge de la façana del Tribunal Constitucional

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha acordat, en sintonia amb l’informe de la Fiscalia, obrir la causa al magistrat del Constitucional, Fernando Valdés, per presumptes delictes de maltractament previstos als articles 153.1 i 153.3 del Codi Penal a la seva esposa.

La decisió suposa seguir amb les investigacions iniciades per una jutgessa on van passar els fets denunciats. Després d’analitzar el seu contingut, el Suprem assenyala que hi ha indicis per part de l’investigat de fets que poden encaixar en aquest delicte.

En la seva resolució, l’alt tribunal afegeix que comparteix la valoració inicial de la jutge i que malgrat les manifestacions de l’investigat i de la seva dona, l’examen de les declaracions prestades per dos testimonis i les referències d’un dels agents que va actuar “conformen una base suficient per descartar en aquest moment qualsevol decisió diferent de la incoació de les diligències”.

Per això nomena instructor, conforme al torn prèviament establert, “perquè el mateix, amb llibertat de criteri, acordi les diligències necessàries per a l’esclariment dels fets i resolgui al seu moment tal com preveu la Llei Processar penal”.

Relacionats