Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El líder del Front Polisario exigeix els informes del CNI que provarien el joc brut entre Espanya i el Marroc

|

- Publicitat -

La defensa del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, ha sol·licitat a l’Audiència Nacional l’accés a dos “informes reservats” del CNI de maig i juny de 2021 d’especial rellevància per la seva causa oberta. Segons explica Público, els documents recullen la denúncia que va donar lloc al procediment contra Ghali i demostrarien que en realitat es tracta d’una maniobra dels serveis secrets marroquins.

El cap del moviment d’alliberació nacional del Sàhara Occidental està sent investigat per l’Audiència Nacional per presumptes delictes de detenció il·legal i tortures que va denunciar Fadel Breica, un suposat dissident sahrauí. Però els documents que sol·licita indiquen, segons ha constatat Público, que Breica està relacionat amb la Direcció General d’Estudis i Documentació (DGED), el servei d’intel·ligència exterior marroquina.

Publicitat

L’advocat Manuel Ollé, ha sol·licitat al jutge Pedraz, que inclogui els informes, ja que demostrarien “els serveis d’intel·ligència marroquins van activar una doble estratègia judicial i mediàtica” amb la finalitat d'”assetjar” a Ghali. Així mateix, serien la prova de les pressions del Marroc a l’executiu espanyol en plena crisi diplomàtica.

Un dels informes del CNI conclou afirmant: “L’objectiu estratègic inicial de la DGED amb aquestes denúncies era influir en els mitjans de comunicació per a generar un corrent d’opinió favorable al Marroc i desprestigiar el Front Polisario”.

Cal recordar que Espanya va traslladar el líder del Front Polisario excusant-se en “raons humanitàries” l’abril del 2021. I un any després ha culminat la traïció al Sàhara refermant públicament l’aliança amb el règim de Mohamed VI.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut