Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El líder de la UGT s’apropa a la ultradretana Meloni: planteja que els desocupats que rebutgin una oferta deixin de cobrar la prestació

|

- Publicitat -

El secretari general de la UGT a l’Estat, Pepe Álvarez, ha qüestionat que els desocupats que rebutgin ofertes laborals hagin de poder continuar cobrant subsidis públics, una de les postures més polèmiques defensades per la ultradretana i primera ministra d’Itàlia, Giorgia Meloni. Álvarez ho ha expressat durant una trobada informativa organitzada per El Mundo aquest dijous, 9 de març, tot criticant que les oficines d’ocupació “s’han convertit en ‘simples registres'”.

Álvarez considera que el país hauria de “plantejar-se” el fet de retirar un subsidi públic, sigui de desocupació o l’ingrés mínim vital, a una “persona que rebutja una oferta de feina, oferint-li formació, tenint qualificacions per poder-la fer”. “Serà un pas més que haurem de fer”, ha afirmat el secretari general. Una afirmació perillosa, ja que existeixen diverses raons per les quals una persona, tot i estar desocupada, pot rebutjar una oferta laboral, com ara la feina en si que s’ofereix, el salari, la localització o la possibilitat de compaginar-la amb altres tasques.

Publicitat

Malgrat aquestes obvietats, el secretari general d’un dels principals sindicats de treballadors de l’Estat espanyol continua insistint que “no hi ha polítiques actives” i que “no pot ser que es tiri la tovallola” i s’assumeixi l’elevada taxa d’atur d’Espanya en relació amb altres països europeus.

D’altra banda, sobre la negociació de l’acord per a l’ocupació i la negociació col·lectiva, l’AENC on s’emmarquen els convenis, Álvarez ha esperat que “en els pròxims dies” es pugui tancar un acord amb la CEOE i ha defensat la proposta d’augments salarials feta pels sindicats en un “acte de responsabilitat”, segons recull l’ACN.

Et pot interessar  UGT demana "superar" el debat de l'amnistia i insta Junts a posicionar-se sobre la reducció de la jornada laboral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut