Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El líder de la UGT s’apropa a la ultradretana Meloni: planteja que els desocupats que rebutgin una oferta deixin de cobrar la prestació

El secretari general de la UGT a l’Estat, Pepe Álvarez, ha qüestionat que els desocupats que rebutgin ofertes laborals hagin de poder continuar cobrant subsidis públics, una de les postures […]

Redacció 09/03/2023
Pepe Álvarez, el secretari general del sindicat UGT. Foto: UGT

El secretari general de la UGT a l’Estat, Pepe Álvarez, ha qüestionat que els desocupats que rebutgin ofertes laborals hagin de poder continuar cobrant subsidis públics, una de les postures més polèmiques defensades per la ultradretana i primera ministra d’Itàlia, Giorgia Meloni. Álvarez ho ha expressat durant una trobada informativa organitzada per El Mundo aquest dijous, 9 de març, tot criticant que les oficines d’ocupació “s’han convertit en ‘simples registres'”.

Álvarez considera que el país hauria de “plantejar-se” el fet de retirar un subsidi públic, sigui de desocupació o l’ingrés mínim vital, a una “persona que rebutja una oferta de feina, oferint-li formació, tenint qualificacions per poder-la fer”. “Serà un pas més que haurem de fer”, ha afirmat el secretari general. Una afirmació perillosa, ja que existeixen diverses raons per les quals una persona, tot i estar desocupada, pot rebutjar una oferta laboral, com ara la feina en si que s’ofereix, el salari, la localització o la possibilitat de compaginar-la amb altres tasques.

Malgrat aquestes obvietats, el secretari general d’un dels principals sindicats de treballadors de l’Estat espanyol continua insistint que “no hi ha polítiques actives” i que “no pot ser que es tiri la tovallola” i s’assumeixi l’elevada taxa d’atur d’Espanya en relació amb altres països europeus.

D’altra banda, sobre la negociació de l’acord per a l’ocupació i la negociació col·lectiva, l’AENC on s’emmarquen els convenis, Álvarez ha esperat que “en els pròxims dies” es pugui tancar un acord amb la CEOE i ha defensat la proposta d’augments salarials feta pels sindicats en un “acte de responsabilitat”, segons recull l’ACN.