Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El jutge que investigava Alay confirma la farsa de la seva persecució judicial arxivant un nou entramat

|

- Publicitat -

El jutge Joaquín Aguirre suma un nou arxivament relacionat amb causes obertes que perseguien judicialment l’exdirector de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay. Després d’arxivar-se fa uns dies el cas d’Alay amb la Diputació de Barcelona, Aguirre ha tancat el cas que investigava un negoci de petroli d’Alay amb l’empresari rus Aleksander Dmitrenko. En l’informe judicial, assegura que “no existeix cap indici sòlid” que permeti sospitar de la compravenda de petroli, i deixa amb un pam de nas la persecució judicial, ja que qualsevol d’aquests fets “no és delictiu”.

En aquest sentit, després de quedar clar que la trama russa del procés no existia, les reaccions del principal afectat, així com de Puigdemont i del seu advocat Gonzalo Boye no s’han fet esperar. El president exiliat ha advertit que el jutge “ja ha fet la feina que havia de fer” per tal d’utilitzar un cop més la repressió com a eina per perseguir independentistes amb qualsevol excusa. “No esperem cap solidaritat. Però tenim memòria”, ha piulat.

Publicitat

Per la seva banda, Boye parla de “lawfare” i conclou que tot plegat ha estat “fum i molt de mal”. Uns missatges de suport que l’exdirector de l’oficina del president legítim ha agraït.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut