Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El jutge que investiga la violència de l’1-O contradiu la Fiscalia de Sánchez i no arxivarà el cas

|

- Publicitat -

El jutge encarregat d’investigar la violència policial de l’1-O per part de sis agents que van impedir que la votació es produís amb normalitat, s’ha enfrontat directament amb la Fiscalia intocable de Sánchez, i la persecució judicial i ràpida per fer oblidar aquelles imatges. Ara, ha rebutjat arxivar el cas de violència per part dels agents que havia demanat la fiscalia, perquè considera que és “prematura”.

Així doncs, en l’acte publicat per Francisco Miralles, al qual ha tingut accés eldiario.es, es constata que tampoc hi ha “una ordre d’actuar amb especial violència” per part dels polítics del Ministerio del Interior. A més, Miralles no té dubtes, i considera que els votants “en múltiples ocasions van ser tractats amb absoluta falta de consideració no només a la seva integritat física, sinó a la seva pròpia dignitat” per part dels policies. D’aquesta manera i assegurant que hi ha imatges que demostren la violència per part de la policia, es contradiu amb la Fiscalia repressora de l’estat, que va negar en rodó una “intervenció global desproporcionada” l’1-O.

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’
Publicitat

Opinió

Minut a Minut