Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El jutge mou fitxa perquè el TSJC assumeixi la investigació del diputat de Junts Francesc de Dalmases pel ‘cas Voloh’

|

- Publicitat -

El jutge que investiga el suposat finançament públic irregular del ‘procés’ ha iniciat els tràmits perquè el diputat de JxCat Francesc de Dalmases sigui formalment investigat judicialment. Com que és aforat al Parlament, el magistrat instructor ha preguntat formalment a la cambra si té aquesta condició a la nova legislatura. Segons ha avançat ‘El Periódico’, després de rebre la confirmació, ara es preveu que presenti una exposició raonada davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per plantejar els indicis que pesarien contra Dalmases. Si el TSJC accepta els arguments del jutge assumirà tota la investigació de l’operació ‘Voloh’ o almenys la part que afecti el diputat de JxCat.

Dalmases va ser fundador de la fundació CatMón i president de l’associació Igman, dues de les entitats a qui l’aparell repressiu i judicial acusa d’haver rebut entre 2013 i 2016 1,2 milions d’euros en subvencions de la Diputació de Barcelona que s’haurien desviat a finançar el projecte independentista.

Et pot interessar  Cap sorpresa: el TSJC rebutja la petició de recusació de Jové contra Barrientos per les seves declaracions sobre l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut