Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

El jutge manté també el tercer grau de Quim Forn

|

- Publicitat -

El jutjat de vigilància penitenciària 5 de Catalunya ha acordat aquest dijous mantenir en semillibertat l’exconseller Quim Forn, com ja va fer amb la resta de presos de l’1-O, malgrat que la Fiscalia va demanar el contrari quan va recórrer que progressessin al tercer grau. En una interlocutòria el jutge rebutja suspendre cautelarment la semillibertat de Forn, i prendrà la decisió un cop hagi escoltat els arguments de les parts.

Publicitat

També mantenen ara com ara el tercer grau Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva; i el jutge no ha decidit sobre Forn fins aquest dijous perquè la defensa tenia de termini fins dimecres per contestar al recurs. El jutge utilitza en la interlocutòria els mateixos arguments que va exposar per a la resta de presos de Lledoners quan va rebutjar la petició de la Fiscalia, que volia suspendre provisionalment la semillibertat mentre el jutjat abordava l’assumpte.

A l’estiu, amb la primera progressió a tercer grau, aquest mateix jutjat sí que va acceptar la petició del fiscal, tot i que en aquell moment ho va decidir la magistrada titular i ara ho ha fet un altre jutge que la substitueix temporalment. Aquesta setmana ha decidit en el mateix sentit sobre Bassa i Forcadell el jutjat de vigilància penitenciària 1 de Catalunya, amb competències a Wad-Ras i Puig de les Basses, que en aquest cas ja va prendre la mateixa mesura a l’estiu.

Així, les resolucions d’aquesta setmana unifiquen el criteri -tots dos jutges han fet servir arguments semblants a l’hora de rebutjar la proposta del fiscal- després de la disparitat que es va donar anteriorment, quan els presos de Lledoners van reingressar en règim ordinari pocs dies després d’haver aconseguit la semillibertat mentre que Bassa i Forcadell van mantenir el tercer grau durant tot l’estiu.

Et pot interessar  El Suprem revisa aquest dijous els recursos de Vox i Cs contra els indults als líders del procés
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió