Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El jutge estudia embargar els articles de luxe dels empresaris de Madrid per l’escàndol amb les mascaretes

|

- Publicitat -

El titular del Jutjat d’Instrucció 47 de Madrid, Adolfo Carretero, estudia la petició de la Fiscalia d’embargar els articles de luxe compres pels dos empresaris que es van embutxacar comissions de prop de 6 milions d’euros per la compra de mascaretes i material sanitari per part de l’Ajuntament de Madrid. La Fiscalia anticorrupció va incloure al seu escrit d’acusació una relació de cotxes, immobles i rellotges que havien comprat fruit de les comissions de fins al 81% sobre productes que, a més, en alguns casos eren inservibles o de mala qualitat.

Segons publica aquest divendres El País, el jutge estudia embargar els articles a petició de la Fiscalia, que pretén assegurar que els empresaris Luis Medina i Alberto Luceño retornin almenys part dels diners que el març del 2020, en plena pandèmia, haurien estafat a l’Ajuntament de Madrid fruit dels seus contactes amb un cosí de l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida.

Publicitat

El magistrat ha admès la querella de la fiscalia per suposats delictes d’estafa i blanqueig de capitals. Carretero també ha acordat citar a declarar els dos empresaris en qualitat d’investigats.

Segons el relat de la Fiscalia, es van gastar els diners de les comissions en comprar un Ferrari 812 Superfast, de 335.000 euros, un Lamborghini Huracán de 299.000 euros, un Aston Martin DBS Superleggera de 293.000 euros, un iot, un habitatge d’un milió d’euros a Pozuelo de Alarcón, rellotges d’alta amma i fins i tot una setmana d’hotel a Marbella per 60.000 euros.

L’alcalde de Madrid ha intentat esquivar el cas assegurant que no va tenir mai coneixement de la gestió del seu cosí per posar en contacte els dos empresaris amb la seva mà dreta, però no ha explicat perquè l’ajuntament no va actuar quan va tenir coneixement que part del material que havien servit, com els test d’antígens, era inservible. Amb tot, el jutge ha ofert a l’Ajuntament que es personi com a acusació particular.

Et pot interessar  Gènova manté la incògnita sobre la candidatura popular del 12-M i aposta per escoltar l'opinió del PPC

En declaracions als mitjans, Almeida ha declinat aquest divendres pronunciar-se sobre un altre cas de corrupció al PP, la Gürtel, després que l’Audiència Nacional hagi condemnat per tercera vegada el partit per beneficiar-se de les activitats de la trama. “Ja en tinc prou el que tinc per opinar d’altres qüestions”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut