Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

El jutge demana al TSJC que investigui Vergés pel cas de les vacunacions a policies

L'instructor considera que té prou indicis per assenyalar l'exconsellera com a responsable de frenar la vaccinació

|

- Publicitat -

El magistrat de Barcelona que instrueix el retard en la vacunació contra la covid-19 de policies nacionals i guàrdies civils a Catalunya ha demanat al Tribunal Superior de Justícia Catalunya que assumeixi el cas i investigui l’aleshores consellera de Salut, Alba Vergés. L’instructor afirma que té prou indicis contra la vicepresidenta del Parlament, principalment la declaració de l’aleshores secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol. En la seva declaració, Ramentol hauria afirmat que els càrrecs de la conselleria van acordar aturar la vacunació als agents estatals. El jutge considera que el retard va ser injustificat, i que la decisió va ser arbitrària i il·legal, segons han publicat diversos mitjans pogut confirmar l’ACN.

Vergés va declarar de forma voluntària com a investigada el 12 de gener davant del jutge instructor i va defensar que es va aturar la vacunació d’acord amb el criteri del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Publicitat

Una altra de les proves que esgrimeix el magistrat és un missatge de Whatsapp d’una aleshores assessora de Vergés en què reclamava a Josep Maria Argimon i a Carmen Cabezas, en aquell moment alts càrrecs del departament, que aturessin la vacunació a policies i guàrdies civils a petició de la consellera.

El jutjat d’instrucció ha transmès la petició al TSJC atès que com a diputada Vergés té la condició d’aforada i no pot ser investigada per un jutjat de rang inferior.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut