Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El jutge del cas Juana Rivas nega la violència de gènere i emet sentències misògines

|

- Publicitat -

Aquest dimarts el Consejo de Ministros va decidir concedir a Juana Rivas un indult parcial de la seva condemna de dos anys i mig de presó i sis anys d’inhabilitació especial per a exercir la pàtria potestat. El delicte de la veïna de Maracena (Granada) va ser fugir amb els seus fills i negar-se a lliurar-los al seu exmarit, Francesco Arcuri, a qui havia denunciat per maltractament.

La decisió del Gobierno rebaixa la pena de presó a la meitat (1,3 anys), però arriba tard i és parcial com va afirmar la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. Ara, el diari Público exposa el jutge que tindrà la darrera paraula: Manuel Piñar, el mateix que va emetre una desorbitada sentència contra Rivas anteriorment i que fins i tot el Supremo va reduir a la meitat.

Publicitat

Piñar està envoltat de polèmiques per les seves sentències misògines. A la primera del cas Rivas va dedicar tres de sis folis a desmentir la violència de gènere que patia ella i la tractava com una mare manipuladora. I com explica el mitjà, no era l’única sentència en aquesta línia on deixava constància de la seva ideologia i carregava contra la llei de violència de gènere. El 2011 va arribar a relacionar l'”excessiu zel ideològic de protegir la dona” amb “el principi d’oportunitat que legislacions autoritàries atribuïen a fiscals” que estaven “al servei de Hitler o Stalin”.

Així doncs, Juana Rivas, després de cinc anys de calvari i violència institucional, haurà de tornar a enfrontar-se a Piñar, qui va arribar a emetre un informe desfavorable per evitar que li concedissin l’indult.

Et pot interessar  Detenen l'alcalde de Puigverd de Lleida per un presumpte delicte de violència de gènere en l'àmbit familiar
Publicitat

Opinió

Minut a Minut