Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El jutge del 23S vol tancar el sumari i passar la causa a judici després del desè revés a favor de la defensa

“Només l’orgull ferit del sistema repressiu espanyol justifica el manteniment d’aquesta instrucció fallida”, critica Alerta Solidària

Carme Garau 04/07/2022
Cartell d'Alerta Solidària davant els jutjats. Font: @AlertaSolidaria.

El jutge Garcia Castejón, instructor de la causa contra les Detingudes 23S, fa mans i mànigues per continuar amb la persecució. Alerta Solidària, que exerceix la defensa, ha explicat que el magistrat ara intenta tancar el sumari i deixar la causa a les portes del judici “malgrat el desè revés judicial” que els dona la raó.

I és que ja van deu resolucions diferents que assenyalen que s’està vulnerant el dret a la defensa. “El jutge segueix insistint a restringir el dret d’accés de les defenses malgrat el nombre de resolucions de la Sala que li diuen que no procedeix tal restricció”, resumeixen des d’Alerta Solidària, que ho ha titllat de “filibusterisme jurídic”.

El darrer intent desesperat del jutge passa per demanar al Ministeri fiscal que sol·liciti la conclusió del sumari i redacti l’escrit d’acusació. “Mentre el jutjat central d’instrucció 6 segueix sense donar compliment a allò que li ordena la Sala, amb total impunitat, la causa de la vergonya contra les 12 encausades continua”, lamenta l’organització antirepressiva.

Davant el seguit d’irregularitats en aquest cas, Alerta Solidària demana l’arxivament immediat de la causa. “Només l’orgull ferit del sistema repressiu espanyol justifica el manteniment d’aquesta instrucció fallida, que es mou per interessos repressius polítics i no pas per un equilibrat procediment penal”, assegura, tot afegit que no cediran fins a aconseguir l’arxivament o l’absolució.