Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El judici farsa es reprèn aquest dimarts amb testimonis de Vox i Aragonès, que ha demanat ser eximit

El tribunal tornarà a escoltar els consellers de Puigdemont que van abandonar el Govern el juliol de 2017

|

- Publicitat -

La Sala que jutja el ‘procés’ del Tribunal Suprem es reprèn aquest dimarts, després de l’aturada de Setmana Santa, i que canvia de terç respecte a les últimes setmanes de testimonis policials per a tornar a escoltar polítics independentistes. Entre els citats per aquest dimarts hi ha el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, qui ha sol·licitat per escrit a la Sala ser eximit d’assistir al judici perquè no té intenció de contestar les preguntes de l’extrema dreta de Vox.

En el seu escrit, el vicepresident manté la condició d’investigat per part del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona -que instrueix la causa per a l’organització de l’1-O- i que, per tant, s’acolliria al dret a no respondre les preguntes, com ja han fet altres testimonis.

Publicitat

La qüestió és que, per la condició d’aforat d’Aragonès, el jutjat número 13 no l’ha processat i ha inhibit a favor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que tampoc ha obert la causa formal contra ell, motiu pel qual la seva situació procesal és confussa.

Aquest dimarts s’ha programat igualment la declaració com a testimonis dels exconsellers d’Interior, Jordi Jané, de presidència Meritxell Ruíz i d’Empresa i Coneixament, Jordi Baiget. En l’agenda, consten a més les citacions dels ex director de Coordinació Interdepartamental de la Generalitat i anterior executiu d’Òmnium, Joan Vical de Ciurana.

Et pot interessar  La justícia obliga l'Ajuntament de Santa Susanna a penjar la bandera espanyola a la façana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut