Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Homrani diu ara que el sistema utilitzat per les ajudes va tenir “una falta de mirada i de sensibilitat”

|

- Publicitat -

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, descarta que es torni a utilitzar el sistema de concurrència competitiva –els primers que trameten sol·licituds són els primers que reben compensacions- per repartir ajudes entre els sectors més afectats per la covid-19. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, el conseller ha tornat a demanar disculpes pel funcionament del sistema en el repartiment de les ajudes als autònoms i ha reconegut que “no és l’adequat”. “Vam tenir una falta de mirada i de sensibilitat”, ha comentat. El Homrani també ha explicat que el Govern està treballant en un nou sistema i ha recordat que 2.500 dels 10.000 autònoms que van sol·licitar compensacions la setmana passada ja les han cobrat.

En la mateixa entrevista, el conseller no s’ha atrevit a donar dates de quan estarà llest el nou sistema. Per altra banda, ha volgut remarcar que la situació actual és “molt complexa” i que el temps d’espera no es pot allargar en el temps. “La concurrència competitiva ens permetia ser més àgils per repartir les ajudes; […] amb el nou sistema tampoc podem trigar tres o quatre mesos per resoldre cada cas”, ha comentat.

Publicitat

En relació amb la polèmica a les ajudes a la cultura –Treball va aturar les ajudes que s’obrien aquest dijous- El Homrani ha aclarit que ja estava previst modificat el sistema d’ajudes des de la setmana passada. “L’error va ser que la informació havia quedat penjada a la web”, ha matisat.

Cessaments a la cúpula del departament

El Homrani també ha parlat dels cessaments del ja exsecretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, i de l’exsecretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesias. Durant l’entrevista, el conseller ha assegurat que la decisió la va prendre exclusivament ell, argumentant que “pertocava fer una renovació”. Malgrat tot, ha volgut agrair la tasca de la seva antiga cúpula.

Finalment, El Homari ha explicat que no s’ha plantejat dimitir en el context actual i que tampoc s’ha plantejat la seva continuïtat al capdavant del departament després de les pròximes eleccions. “Ara només em centro en la coordinació d’un departament molt gran i molt divers”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut