Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Homrani tomba els insults de Carrizosa al Govern: “Són ells que redueixen la comunitat andalusa a l’estereotip”

El conseller acusa Ciudadanos de tractar els catalans d'origen andalús "com una comunitat homogènia"

|

- Publicitat -

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha defensat el president Torra i la consellera Borràs de les declaracions del portaveu de Ciudadanos, Carlos Carrizosa, qui va acusar els membres del Govern de dir que els catalans d’origen andalús són “colons”. El Homrani assegura que “són ells qui redueixen la comunitat andalusa a l’estereotip” i que “és voler portar el debat polític i de dret a un debat identitari”, ha afegit.

Encara que la consellera de Cultura, Laura Borràs, hagi desmentit els insults en reiterades ocasions, els dirigents de Ciudadanos i del PP no cessen. De fet, el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, també s’hi ha sumat i ha assegurat que impulsaran una bonificació pels catalans d’origen a andalús perquè “estan discriminats i marginats”. Sobre aquest aspecte, el conseller s’ha preguntat si “els catalans d’origen andalús i independentistes i republicans són ciutadans de segona”.

Publicitat

El conseller ha afirmat que, gràcies a polítiques socials i d’inclusió, a Catalunya s’ha aconseguit que el fet de ser catalans “no es contraposa en ser andalús, marroquí o espanyol” i que “no se’ls pot tractar com una comunitat homogènia”, que és el que fan els que han pactat amb l’extrema dreta a Andalusia, ha conclòs.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut