Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El grups dels timbalers pel català engega una senzilla campanya per reclamar-ne l’oficialitat als eurodiputats

Reclamen que "10 milions de catalans" continuen esperant que la seva llengua materna sigui oficial a la UE

|

- Publicitat -

L’oficialitat del català, l’euskera i el gallec a la Unió Europea ha quedat, una vegada més, arraconada de l’agenda europea, malgrat que el Govern manté contactes amb Bèlgica perquè la petició no quedi oblidada i arribi, almenys, a votar-se. La promesa de l’executiu espanyol d’aconseguir aprovar la petició durant la seva presidència rotatòria del Consell Europeu no s’ha complert; per això, l’entitat Timbalers pel català ha engegat una campanya que, d’entrada, sembla més efectiva que qualsevol reunió mantinguda entre el ministre d’Afers Exteriors espanyols i els representants europeus dels 27.

Els Timbalers pel Català demanen repiular un total de 29 publicacions a Twitter on es demana als representants de cada país de la Unió Europea que votin a favor de fer oficial el català a l’espai comunitari. L’enfilall de piulades es dirigeix explícitament als dirigents i ministres d’afers exteriors de la UE, i exposa a cadascun d’ells en el seu corresponent idioma que “10 milions de catalans continuen esperant l’oficialitat del català”.

Publicitat

Per tal de participar en la campanya, l’únic que s’ha de fer és interactuar amb l’enfilall i repiular-lo, per tal que els dirigents de cada país rebin la notificació i siguin conscients de la importància d’abordar la qüestió.

Et pot interessar  La Delegació del Govern a Brussel·les reivindica l'oficialitat del català a la UE en la celebració de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut