Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El Grup Koiné reclama el “dret a viure exclusivament en català” si es viu dins aquest domini lingüístic

Els defensors de la normalització lingüística també alerten que no hi ha d’haver limitació de drets civils i polítics per aquells que vulguin viure “només en català”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 14/08/2021
La Rambla de Barcelona, en temps de Covid

El Grup Koiné, defensors de la normalització lingüística en una Catalunya independent, han compartit una interessant reflexió que molts mitjans i ciutadans haurien de tenir en compte.

En una piulada al seu compte de Twitter, el col·lectiu recorda que “tot catalanoparlant té dret a viure exclusivament en català, sense conèixer cap més llengua”, sempre que es visqui en una regió on hi hagi “domini lingüístic català”, com és el cas, encara, de Catalunya. La plataforma independentista també avisa que aquest fet no hauria de comportar “cap mena de limitació dels seus drets civils i polítics”.

Aquesta afirmació és causada pel fet que al nostre país s’exigeixi l’idioma castellà per accedir a ofertes laborals, així com a activitats i lleure que menystenen la llengua catalana per posar per davant el castellà.

La recent creada agrupació també ha celebrat els més de 15.000 seguidors que hi donen suport a les xarxes socials, i insta a fer ressò de la seva proposta per seguir lluitant per la causa.