Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

El Grup Koiné proposa als partits catalans que condicionin la presidència del Congrés a l’eliminació de les discriminacions lingüístiques

Els signants es comprometrien a fer efectiu l'ús de totes les llengües oficials a la cambra baixa espanyola 

|

- Publicitat -

El Grup Koiné, el grup de debat de l’associació Llengua i República, ha fet arribar una proposta de pacte als partits catalans per si la volen fer servir com a condició sine qua non per a votar a favor dels candidats a presidir la Mesa del Congrés.

El col·lectiu vol que els signants es comprometin a erradicar “per sempre més les discriminacions lingüístiques” que vulneren la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea. A l’escrit, el Grup Koiné també proposa que es responsabilitzin amb accions concretes com la compra de “tot el material electrònic que calgui per a poder interpretar i traduir al Congreso totes les llengües que al Regne d’Espanya són oficials en els respectius estatuts d’autonomia” i la contractació dels traductors i intèrprets necessaris. “La urgència d’aquestes contractacions ha de permetre que el vinent debat d’investidura es pugui celebrar sense discriminacions lingüístiques”, afegeixen.

Publicitat

En cas de signar-ho, els candidats també prometrien treballar per “posar fi” a la discriminació lingüística en tots els òrgans, ministeris i organismes públics, “per tal que, a partir d’ara, tota mena de lleis i decrets deixin de privilegiar el castellà i garanteixin la igualtat entre els parlants de les diverses llengües de l’Estat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut