Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El gran engany de Pedro Sánchez a ERC amb els pressupostos

|

- Publicitat -

El Gobierno es veu cada cop més contra les cordes amb l’aprovació dels pressupostos del 2022. Quan falten pocs mesos perquè acabi l’any, l’executiu està lluny d’obtenir els suports necessaris per tirar-los endavant, amb ERC com a un dels principals perjudicats per les seves promeses buides de Pedro Sánchez. L’emprenyada a dins de l’executiva dels republicans és important veient el fracàs de l’acord de pressupostos que comporta moltes dificultats internes per tornar a confiar en el Gobierno.

Com vam explicar a La República, un dels incompliments més greus és el de l’execució d’inversions estatals, les quals han quedat molt mal repartides a Catalunya, amb un 10,7%, molt per sota de la població del 16,4% que hi viu. L’acord amb ERC matisava que el percentatge havia de ser “equivalent al pes poblacional de Catalunya”. En menys de 3 mesos es podrà recuperar?

Publicitat

Un altre punt que sembla que s’escaparà de la bona voluntat d’entesa del “Gobierno més progressista de la història” és la incorporació d’ERC al Consorci de la Zona Franca. Ada Colau, que forma part d’un partit del Gobierno, no ha mogut un dit per estudiar aquesta incorporació a través d’un canvi d’estatuts, i de fet, recentment es revelava que el mateix Consorci, controlat per l’exlíder socialista Pere Navarro, paga cada any 20.000 euros a la fundació de la Policia Nacional, tota una declaració d’intencions a no voler saber res d’ERC, i per tant, a incomplir un cop més l’acord amb el Gobierno.

Acabar amb el dúmping fiscal de Madrid era un dels altres acords d’ERC amb el govern de Pedro Sánchez i no solament no ho han evitat, que Madrid ha decidit anular els pocs impostos propis que tenia, convertint-se en l’única Comunitat Autònoma sense aquests impostos. Catalunya en manté més de 13, una dada que fa més greu l’incompliment del govern més progressista de la història.

Et pot interessar  Front comú del sobiranisme d'esquerres a les europees: MÉS se suma a ERC, EH Bildu i el BNG

Un dels altres grans fracassos és el traspàs de la gestió de les beques malgrat sentència del TC i el pagament del deute en aquesta matèria.  

A pocs mesos d’acabar l’any i en plena gestió dels fons europeus, la seva gestió pactada entre ERC i el Gobierno tampoc s’ha realitzat ni s’espera que es faci, un dels acords més importants als que es va arribar. L’altre era la gestió de l’Ingrés Mínim Vital que no tan sols s’ha produït sinó que l’estat ha impugnat diferents articles de la llei que regula aquest ingrés a Catalunya

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut