Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern valora que el confinament de la Cònca d’Òdena pel brot s’ha fet amb “absoluta normalitat”

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha valorat aquest divendres que el confinament de la Conca d’Òdena que es va decretar aquest dijous al vespre pel brot de coronavirus en aquesta zona s’ha produït amb “absoluta normalitat”. El confinament afecta Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. Buch ha qualificat les incidències que els estan arribant de “menors” i “puntuals” i ha dit que s’està treballant per resoldre-les. El conseller ha assegurat que s’està garantint el subministrament de productes alimentaris, d’higiene i medicaments a la zona confinada.

Durant la franja d’algunes hores que es va establir a l’inici del confinament, perquè sortissin de la zona afectada aquelles persones que no són veïnes d’Igualada, els Mossos van fer 765 identificacions amb l’objectiu de garantir-ne la traçabilitat en cas que alguna d’elles fos diagnosticada de la malaltia covid-19 en els propers dies i poder arribar així a tots els seus contactes. La darrera identificació va tenir lloc a dos quarts de 2 de la matinada d’aquest divendres.

Publicitat

Preguntat pels problemes de subministrament derivats d’aquest confinament a les plantes de Nissan, que ha aturat la producció, Buch ha assenyalat que aquesta és una de les incidències en què s’està treballant per “veure si es pot resoldre”. El conseller ha remarcat que el confinament d’una població és una operació que mai s’havia fet.

Corredor per a pacients que necessitin sortir de la zona confinada

El portaveu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Josep Maria Soto, ha deixat clar que l’Hospital d’Igualada, molt afectat pel brot, “està operatiu” tot i que que es treballa per rebaixar-li la pressió assistencial, amb l’ajornament de consultes i intervencions que no siguin urgents i amb la derivació de pacients a altres centres.

Soto ha destacat que s’ha establert conjuntament amb Mossos d’Esquadra un corredor perquè pacients i professionals d’aquesta zona de confinament que necessitin desplaçar-se per a una prova o tractament ho puguin fer.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut