Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Govern suspèn en quasi tots els paràmetres de la fiscalització de l’ANC: “La regressió ha anat un pas més enllà”

|

- Publicitat -

L’ANC ha presentat el seu informe de fiscalització trimestral de l’acció del Govern i hi ha constatat que l’executiu no està fent passes importants cap a la independència. “S’està molt lluny d’allò que l’ANC considera que hauria de fer un govern per avançar cap a la independència”, apunten a l’informe, en què recorden que en edicions anteriors ja destacaven que havia quedat en un segon pla.

Amb tot, asseguren que ara “la regressió ha anat un pas més enllà” i posen com a exemple que es continuï apostant per la taula de diàleg o que es proposi presentar candidatura als Jocs d’hivern. Segons l’entitat, aquestes qüestions demostren que hi ha “un pacte d’estabilitat per dalt” amb l’Estat.

Publicitat

L’ANC també carrega contra l’actitud del Govern amb la defensa del català a l’escola. Creuen que en aquest àmbit és “on es veu més un retrocés” i asseguren que l’executiu “no ha fet res per combatre la sentència del 25%” de castellà”. Així mateix, denuncien que el Parlament “legitimi les sentències” modificant la Llei de Política Lingüística.

Sobre la seguretat pública, diuen que el Govern ha entrat “en una deriva repressora i censora” i posen com a exemple l’enviament de Mossos per evitar el tall de la Meridiana. En l’àmbit fiscal creuen que “s’està lluny dels objectius”, mentre que pel que fa a sobirania energètica creuen que Catalunya “continua amb la paràlisi dels darrers anys”, amb “una enorme dependència” de les importacions d’energia.

L’entitat apunta que l’únic àmbit on constaten una “tendència positiva” és en l’acció internacional, on creuen que s’ha incrementat la “intensitat” en l’explicació del conflicte polític. També celebren l’obertura de noves delegacions.

Et pot interessar  Els catalans suspenen la gestió del Govern amb un 4,3 tot i que la majoria d'enquestats l'aprova, segons el CEO

Publicitat

Opinió

Minut a Minut