Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Govern, sobre la llei estatal d’habitatge: “Mirarem amb lupa que no envaeixi les nostres competències”

|

- Publicitat -

El Govern ha reaccionat a la nova llei estatal d’habitatge pactada entre el PSOE i Unides Podem. “Encara no tenim les dades exactes ni l’articulat de la llei, però mirarem amb lupa que no envaeixi les nostres competències”, ha volgut deixar clar la consellera de Drets Socials, Violant Cervera. “No volem que les lleis que s’aproven des de l’Estat encara siguin més recentralitzadores”, ha apuntat Cervera, que també ha preguntat si la nova normativa espanyola preveu mesures sobre els desnonaments.

És el de sempre, dos governs legislant i, independentment de qui ho faci millor o trobi les millor solucions, sempre n’hi ha un de prevalent que acaba decidint amb una mirada unificadora. Per ser exactes, com és en el cas del lloguer i l’habitatge, el govern català legisla, el gobierno hi troba pegues sempre buscant qualsevol ombra de greuge i, passat un temps, el gobierno legisla sobre la mateixa matèria rapinyant les idees i iniciatives que va posar en dubte. Per aixì, i en paral·lel, la consellera de Drets Socials ha manifestat la voluntat de la Generalitat de poder gestionar l’ajuda al lloguer de 250 euros al mes per a joves d’entre 18 i 35 anys i així adaptar-ho a la “diversitat territorial” de Catalunya.

Et pot interessar  El Govern aprova l'estratègia per reduir la pobresa infantil a Catalunya i apropar-se més a la mitjana europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut