Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

El Govern segueix sense donar oxigen a la cultura: No permetrà que les entrades serveixin com a salconduit

|

- Publicitat -

El Govern ha descartat per ara que l’entrada a un espectacle cultural serveixi com a salconduit per trencar el confinament comarcal, que es mantindrà com a mínim una setmana més, segons s’ha aprovat aquest divendres. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ho ha avançat en una roda de premsa al Departament, en què també ha garantit que ho ha defensat “a cor què vols” i amb “arguments sòlids”. Ponsa espera que no hagin de passar gaire dies per “tornar a parlar-ne”, una opció que seria “tan vàlida” com ho és l’allargament del toc de queda. “Hauria de ser possible, de moment no ho és, però no tirem la tovallola i ho seguirem batallant”, ha reblat.

La consellera ha atribuït la decisió del Procicat a la situació de les UCI dels hospitals, que encara presenten xifres molt altes, i ha avançat que la proposta amb la qual es treballava era poder circular per la regió sanitària o la vegueria. “Així el sector tindria un primer marge de desconfinament”, ha precisat.

Publicitat

Set dies més de confinament comarcal

Ponsa ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa, mentre el Govern anunciava que preveia posar en marxa la reobertura el 26 d’abril sempre que els indicadors acompanyin. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha defensat la “pròrroga” de set dies del confinament comarcal per consolidar l’estabilització de les dades epidemiològiques i de la pressió assistencial i, fins i tot, per arribar a una situació de regressió als hospitals.

“Aquests set dies els necessitem”, ha dit Ramentol, que ha recalcat que no es poden plantejar processos d’obertura fins que no es constati “de manera fefaent” que s’ha sobrepassat el pic de contagis i de pressió assistencial. Sí que ha constatat que no hi ha hagut una explosió de casos per Setmana Santa, però ha remarcat que els centres sanitaris han hagut de fer desprogramacions.

Et pot interessar  Lleida reivindica l'educació i la recerca com a elements per difondre art en el marc del Dia Internacional dels Museus
Publicitat

Opinió

Minut a Minut