Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Govern respon al TSJC i al·lega ara una “impossibilitat legal” per executar la sentència del 25%

|

- Publicitat -

El Govern respon al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i assegura que no podrà complir ni executar la sentència del 25% del castellà. Ho fa ara, dos mesos després de dir que sí que ho faria; a ple desgavell, la Generalitat ha fet girar la situació 180º. Per fer-ho s’ha emprat a l’article 105.2 de la llei del contenciós administratiu.

Aquest article especifica explícitament que el govern d’una comunitat autònoma pot respondre al tribunal que no pot executar una sentència per la impossibilitat material de fer-ho, i més concretament “pel risc d’alteració greu del lliure exercici dels drets i llibertats dels ciutadans”. Cambray ha donat la resposta a la interlocutòria del 4 de maig en què el TSJC li donava 15 dies per enviar instruccions per aplicar la sentència del 25% de castellà. Ha informat també al tribunal sobre l’aprovació d’un nou decret per part del Govern i de l’impuls d’una proposició de llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües a l’escola.

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut