Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Govern rep amb “indiferència total” la contraproposta de Lambán per als Jocs d’hivern

|

- Publicitat -

El Govern ha rebut amb “indiferència total” la contraproposta del president de l’Aragó, Javier Lambán, per a la candidatura als Jocs d’hivern. L’executiu aragonès ha plantejat que les modalitats d’esquí alpí i d’esquí de fons, així com l’snowboard i l’esquí acrobàtic, es reparteixin amb Catalunya i les acullin les dues autonomies.

Fonts del Govern de la Generalitat han dit a l’ACN que assistiran a la nova reunió que convocarà el COE i asseguren que no deixaran “la cadira buida” com va fer l’Aragó a la darrera trobada, però avancen que no es mouran de l’acord tècnic que ja s’havia tancat. En aquest sentit, remarquen que “l’acord correcte i adient” és el pacte al qual s’havia arribat després de mesos de feina.

Publicitat

Segons l’acord subscrit per la Generalitat amb el COE i que l’Aragó no accepta, l’esquí alpí es faria íntegrament a La Molina-Masella i l’esquí acrobàtic i l’snowboard a Baqueira Beret. L’esquí de fons correspon a l’Aragó i es faria a Candanchú. Ara, però, el govern aragonès vol que les dues autonomies comparteixin aquestes modalitats.

Després d’aquesta nova proposta el COE ha anunciat que convocarà una nova reunió “els pròxims dies” per tal de “trobar una solució definitiva”. Segons fonts del Govern encara no hi ha una data tancada.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut