Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern rehabilitarà 44 edificis públics amb una inversió de 102 MEUR, el 80% finançat amb fons europeus

|

- Publicitat -

El Govern rehabilitarà un total de 44 edificis públics arreu de Catalunya en els propers quatre anys. La inversió total serà de 101,6 MEUR, dels quals 78,7 MEUR es finançaran amb fons europeus Next Generation i 22,8 MEUR aniran a càrrec del Departament d’Economia i Hisenda. “El Programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics (PIREP) persegueix l’objectiu de millorar l’accessibilitat, l’habitabilitat i l’eficiència energètica. Es vol aconseguir almenys un 30% d’estalvi energètic a cada edifici”, ha assenyalat el titular d’Economia, Jaume Giró, que ha presentat el programa acompanyat de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, des del Casal Cívic de Sant Adrià de Besòs-La Mina, un dels immobles on s’hi faran obres de millora.

 

Publicitat

“Estem davant d’una actuació històrica pel volum d’edificis, el nivell d’inversió i el breu període d’execució”, ha afirmat Giró, que també ha destacat que el PIREP és un programa que busca “l’equilibri territorial” ja que “els 44 immobles es troben localitzats a 31 municipis de 18 comarques”. El conseller d’Economia i Hisenda ha apuntat que el PIREP és un exemple de com es poden optimitzar els recursos provinents dels fons Next Generation EU, per aprofitar-los de la millor manera possible i “destinar-los a projectes que millorin el benestar dels ciutadans i apostin pel progrés del país i el de barris com el de la Mina”.

 

Per la seva banda, la consellera Cervera ha destacat que les obres que es duran a terme al Casal Cívic i Comunitari de Sant Adrià de Besòs “suposaran un avenç necessari que permetrà un millor ús de l’equipament i un millor gaudi pels veïns i veïnes del barri de la Mina i de la ciutat”. El conjunt de les actuacions, que inclouen la redistribució d’espais, millores en façanes, coberta, fusteries, aerotèrmia, instal·lació de plaques fotovoltaiques i substitució de l’enllumenat actual per LED, suposarà una inversió de 3,5 MEUR. La inversió també suposa pel Casal Cívic i Comunitari una millora en eficiència energètica, en eficiència ambiental, accessibilitat, habitabilitat i la conservació del mateix edifici.

 

La titular del departament de Drets Socials ha recordat que aquestes millores se sumen a la recent posada en marxa del servei de l’Oficina Tècnica del Projecte d’Expropiació de taxació conjunta de l’Edifici Venus. Uns altres dos casals cívics i comunitaris que es beneficiaran de la rehabilitació del fons PIREP seran el de Besòs (també a Sant Adrià de Besòs) i el Delta, al Prat de Llobregat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut