Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Govern prendrà mesures contra la policia espanyola per la persecució d’alcaldes independentistes

Torra es planta després de les detencions del passat 16 de gener

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que aquest dimecres el Govern presentarà una denúncia contra la Policia Nacional per les detencions de dimecres passat de dos alcaldes de la CUP i diversos activistes pel tall de les vies de l’AVE a Girona durant l’aniversari de l’1-O.

En resposta a la diputada de la CUP Maria Sirvent en la sessió de control al president durant el ple del Parlament, ha explicat que el Govern està al costat de la llibertat i del dret a tenir drets, i en contra de la repressió.

Publicitat

Per aquests fets, el president ha demanat la dimissió de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i ha anunciat que demanaran la seva compareixença al Parlament perquè “doni totes les explicacions”.

El jutge no sabia a qui detindria la policia espanyola

Segons ha informat avui TV3, el jutge tenia constància que la policia espanyola preveia detenir “entre 15 i 20” persones el 16 de gener però no sabia qui serien els arrestats. Així, el jutjat d’instrucció 4 desconeixia que entre els detinguts per un presumpte delicte de desordres públics hi hauria els alcaldes de Verges (Baix Empordà) i Celrà (Gironès).

En aquells moments, el jutjat tenia arxivada provisionalment la investigació perquè els Mossos d’Esquadra, en el seu atestat, no havien pogut identificar cap dels activistes. El TSJC va subratllar el mateix dimecres durant l’operatiu, que eren “detencions policials” perquè no estaven ordenades pel jutge. La policia espanyola hauria avisat el dia abans de l’operatiu, al qual el jutge no l’havia convidat a participar perquè, de fet, ja l’estaven fent els Mossos. Fonts de la policia estatal exposaven que l’origen d’aquesta investigació en paral·lel a la de la policia catalana era la denúncia interposada per Adif per l’ocupació de les vies. Arran de les detencions de la policia espanyola, el jutjat ha reobert la causa i ha citat a declarar els investigats a principis de març.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut