Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Govern podrà reservar entre un 25 i un 40% de les noves places de Mossos i Bombers per a dones

|

- Publicitat -

El Govern podrà reservar entre un 25 i un 40% de les noves places de Mossos d’Esquadra, Bombers i Agents Rurals per a dones. La llei d’acompanyament inclou dues modificacions de llei per habilitar la Generalitat en aquest sentit.

L’objectiu del Govern és que els cossos de seguretat i d’emergències s’assemblin cada dia més a la societat a la qual serveixen. El propi conseller ha traslladat ja aquesta mesura, que ja està aprovada pel Parlament, als diferents cossos en un missatge intern.

Publicitat

Ara mateix només hi ha un 2% dels Bombers que siguin dones, pel 21% de la plantilla de Mossos i el 13% de la d’Agents Rurals. A aquest ritme, caldria esperar 45 anys per veure la paritat al cos policial, més de 120 per als Bombers i 80 per als Agents Rurals.

Interior iniciarà una campanya per donar a conèixer aquesta mesura i animar les dones a presentar-se a les noves convocatòries que s’obrin, ja que previsiblement ja es farà ús d’aquesta reserva en les properes.

També es posaran en marxa campanyes per trencar estereotips, s’aplicaran mesures de millora de la conciliació formacions d’igualtat i perspectiva de gènere i concursos d’ascens territorialitzats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut