Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Govern obliga des d’aquest dilluns els grans tenidors a passar per una mediació abans d’un desnonament

El Govern de Catalunya busca donar resposta als problemes relacionats amb els desnonaments i assegurar que tothom pugui mantenir el seu habitatge

|

- Publicitat -

A partir d’aquest dilluns, el Govern de Catalunya implementa una nova mesura per afrontar els desnonaments, obligant els grans tenidors a passar per una mediació abans d’interposar una demanda judicial. La consellera de Territori, Ester Capella, ha informat d’aquesta decisió en una entrevista a ‘El Periódico’, destacant que aquesta acció s’emmarca en la nova llei espanyola d’habitatge.

Segons Capella, les 87 oficines de l’Oficina de Mediació per a l’Habitatge (Ofideute) seran activades per garantir que cap persona hagi de ser desnonada i per buscar mecanismes que evitin aquestes situacions. La consellera ha afirmat que el Govern ha realitzat tots els tràmits necessaris per posar en marxa aquesta iniciativa, aprofitant l’entrada en vigor de la nova llei estatal d’habitatge.

Publicitat

Capella ha manifestat la seva confiança que aquests tràmits puguin ser convalidats abans de la constitució de les Corts, prevista per al 17 d’agost. Amb aquesta mesura, el Govern de Catalunya busca donar resposta als problemes relacionats amb els desnonaments i assegurar que tothom pugui mantenir el seu habitatge, establint un marc de diàleg i mediació entre les parts involucrades abans d’acudir a la via judicial.

Et pot interessar  Capella afirma que el Govern “ja ha superat” la xifra prevista d’impulsar 10.000 pisos de lloguer social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut