Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El Govern no es refia de l’Estat espanyol i treballa pel seu compte en l’oficialitat del català

L'executiu català ha protagonitzat "aproximacions" amb Bèlgica perquè faciliti la garantia del català a la Unió Europea un cop relevi Espanya a la presidència del Consell

|

- Publicitat -

Passos endavant del Govern català en defensa de l’oficialitat del català a la UE. La petició de l’Estat espanyol per oficialitzar el català, el basc i el gallec a la Unió Europea continua estancada, però ara té un nou horitzó a la vista, que serà l’última oportunitat d’Espanya per a aprovar la mesura mentre ostenta la presidència rotatòria del Consell de la UE. No obstant això, i tenint en compte l’historial de l’Estat espanyol, l’executiu català ha optat per tirar pel dret i treballar pel seu compte en l’oficialitat de la llengua catalana.

Així ho ha explicat la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, quan ha admès que el Govern ja ha protagonitzat “aproximacions” amb Bèlgica perquè faciliti la garantia del català a la Unió Europea, un cop prengui el relleu d’Espanya al capdavant de la presidència del Consell de la UE.

Publicitat

Serret ho ha fet públic aquest dimarts, poc després que es confirmés que la petició de l’oficialitat s’abordarà el pròxim 12 de desembre, durant l’última reunió en què Espanya tindrà la presidència, motiu pel qual ha aprofitat per exigir al govern espanyol que treballi per “generar confiança” entre tots els estats membres. La consellera d’Acció Exterior ha assegurat que el Govern continua tenint interlocució amb tots els estats de la UE i ha assegurat que ho fan “amb la màxima ambició i exigència”.

D’altra banda, Serret s’ha referit a les declaracions de l’eurodiputat de Junts Toni Comín a TVE sobre la proposta d’ERC per un acord de claredat, que ha afirmat que no s’hauria de plantejar “per respecte democràtic”. La consellera ha respost afirmant que aquesta és “la millor proposta que hi ha ara mateix sobre la taula”, i ha insistit que cal seguir treballant per avançar en el dret a l’autodeterminació “amb respecte escrupolós als principis democràtics”. Per tot plegat, ha reiterat que el que cal és “fer política” i treballar per “impulsar solucions i trobar sortides” al conflicte polític, com ha assegurat que fa el Govern.

Et pot interessar  La diada de Sant Jordi s'internacionalitza: arribarà a almenys 29 països i 192 ciutats amb 325 actes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut