Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El Govern no es fia dels Pactes de la Moncloa: primer en volen conèixer la proposta

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit aquest dilluns que la Generalitat desconeix quina és la “proposta” del president del Gobierno, Pedro Sánchez, per a uns nous Pactes de la Moncloa, i que només quan la coneguin decidiran si se sumen o no a ells. “Quan ens expliquin per què es volen aquests pactes, quina finalitat tenen i com es podesn abordar, podrem saber si estem o no estem d’acord”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Publicitat

Budó ha advertit que no participaran en els Pactes si suposen una retallada de competències per les autonomies: “Si han de servir per recentralitzar o per enfortir l’Estat, nosaltres no hi serem”.

La centralització de competències en Interior, Salut i Transports decretada pel Gobierno amb la declaració de l’estat d’alarma, segons Budó, els “fa pensar que aquests Pactes de la Moncloa aniran poc més enllà d’una recentralització”.

En paral·lel, ha apostat per acords que incloguin als agents socials i a les institucions europees, més enllà del Gobierno, per superar una crisi que és “humanitària, econòmica i social”.

 

Et pot interessar  El Govern carrega contra la Moncloa per l'ajornament de la votació sobre el català a la UE: "Ha fet la feina tard i malament"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió