Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Govern no cessa l’intent de la candidatura dels JJOO i mostra complicitat amb el COE

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha dit que el COE ja té converses amb “altres països” per acollir les proves de salt i lliscament dels Jocs d’hivern. Es tracta d’esports que des d’un inici ja es preveu que s’hagin de fer fora de Catalunya i Aragó. En una entrevista a TV3 aquest divendres, Vilagrà ha demanat “celeritat” per tancar una candidatura, tot recordant que si no hi ha acord amb l’Aragó, podrien arribar a un acord amb estats com França, Itàlia o Bòsnia-Hercegovina per fer les disciplines que Catalunya no pot assumir perquè no té la infraestructura adequada. “Andorra és una possibilitat, però és el COE qui pilota la negociació”, ha matisat la consellera, remarcant que encara es treballa en les converses amb l’Aragó.

En aquest sentit, el Govern es reunirà la setmana que ve amb el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, però Vilagrà no ha concretat quin dia.

Publicitat

D’altra banda, Vilagrà ha obert la porta a ampliar la consulta sobre la candidatura dels JJOO a altres territoris: “Seran les comarques directament afectades les que votaran”. El Govern espera saber “abans de l’estiu” quina serà la “proposta concreta” de candidatura.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre les piscines: "Nosaltres no podem dir als ajuntaments quins han de ser els seus refugis climàtics"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut