Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El govern municipal de Calldetenes farà una tancada de 12 hores a l’ajuntament per protestar contra la sentència

|

- Publicitat -

L’alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, i els regidors del govern municipal que encapçala (JxCat i Poble en Marxa-Alternativa Municipal) es tancaran la nit del divendres a dissabte a l’Ajuntament per protestar contra la sentència del Suprem i “la repressió que viu el conjunt del país”.

L’acció s’iniciarà a les nou del vespre i s’allargarà durant 12 hores, fins les nou del matí. Des de l’Ajuntament de Calldetenes, s’ha fet una crida a la resta de regidors de l’Ajuntament, d’ERC, perquè se sumin a la iniciativa. L’oferta també s’estén a d’altres ajuntaments del país.

Publicitat

L’AMI reclama crear l’assemblea d’electes com “l’espai legítim per fer política” davant els embats de l’Estat

Avui mateix, d’altra banda, hi ha hagut moviment des de l’AMI. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha instat a crear l’assembla d’electes com “l’espai legítim de fer política” davant els embats de l’Estat contra el Parlament i els ajuntaments. “En un moment en què aquest Estat no ens deixa fer política, necessitem un espai on prendre decisions”, ha insistit el president de l’AMI, Josep Maria Cervera. L’associació també subratlla que, malgrat les sentències que obliguen els ajuntaments a no posicionar-se, ja hi ha 814 consistoris catalans que han aprovat –o inclòs a l’ordre del ple- la moció de rebuig a la sentència del Suprem. D’altra banda, Cervera també ha avançat que durant l’acte unitari a Palau d’aquest dissabte, el municipalisme donarà suport a “tots els presos de la repressió”.

Et pot interessar  El jutjat cita a declarar els quatre manifestants denunciats pels Mossos durant la protesta contra Felip VI a Caldes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut