Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Govern insta Sánchez a triar entre tombar la “coalició de la dreta político-judicial” o “continuar col·laborant-hi”

|

- Publicitat -

El Consell Executiu del Govern de la Generalitat s’ha reunit el matí d’aquest dimarts, 20 de desembre, en un dia marcat per la decisió del Tribunal Constitucional d’ingerir en la tramitació de la reforma del Codi Penal suspenent les esmenes que afectaven la seva pròpia reforma judicial. El Govern ha carregat contra el veto del TC, instant també el president espanyol, Pedro Sánchez, a triar entre tombar la “coalició de la dreta político-judicial” o bé “continuar col·laborant-hi”.

Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha reiterat que la justícia espanyola “va utilitzar Catalunya com a banc de proves“, i que a Madrid “ara s’escandalitzen”. Davant la “desacomplexada politització” que s’ha pogut constatar, Plaja alerta que la dreta espanyola està portant l’Estat, “de nou”, a un “perillosíssim espiral antidemocràtic”, tot criticant que en un Estat que s’autoanomena “garant d’una democràcia plena” es donin una situació “impròpia” com aquesta. En aquesta línia, la portaveu ha reblat que “avui no és bon dia per posar-se d’exemple de res”.

Publicitat

“Vam avisar que això passaria i que fossin valents”, ha etzibat Plaja, qui titlla els fets de “vulneració plena” de la democràcia i les institucions. En aquest sentit, Plaja ha instat el govern espanyol a decidir si vol “tombar la coalició de la dreta político-judicial” o “continuar col·laborant-hi quan li convé”.

Plaja ha assegurat que la polèmica del TC i el poder judicial no ha de tenir cap “afectació directa” amb la reunió de la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa, que s’hauria de celebrar abans d’acabar l’any, segons informa l’ACN. Des de Madrid refreden les opcions que aquesta trobada arribi el 2022, i des de Palau es remeten al pacte de la reunió del juliol, quan es va acordar que l’òrgan s’havia de tornar a reunir enguany.

Et pot interessar  Jové i Wagensberg entren a la llista d'ERC per al 12-M junt amb Capella, Elena, Vilagrà, Campuzano i Verge
Publicitat

Opinió

Minut a Minut