Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Govern injecta 19 milions d’euros al Circuit de Catalunya

|

- Publicitat -

El Govern ha aprovat injectar 19 milions d’euros extraordinaris al Circuit de Catalunya, l’empresa que gestiona el Circuit de Montmeló, per cobrir les pèrdues d’aquest 2021 arran de la baixada d’ingressos a causa de la COVID-19.

Les inversions s’han ratificat en tres fases: una primera d’11,1 milions aprovada en el Consell Executiu del 13 de juliol i publicada entre els acords de govern, i dues partides més adoptades en altres dos consells executius per un total de 7,9 milions que es van recollir al portal de transparència dies més tard.

Publicitat

Mentre que la primera inversió prové dels fons de contingència de la Generalitat, les altres dues surten de la Conselleria d’Empresa i Treball: 5 milions d’euros provenen del pressupost d’Avançsa, una empresa pública dedicada a la promoció i reconversió industrial, i altres 2,9, de l’Institut Català de Finances (ICF) i un programa d’emprenedoria ja finalitzada.

Últimes inversions de 2021

Els 7,9 milions d’euros provenen de fons amb previsions d’inexecución per la qual cosa “no han perjudicat ni han anat en detriment d’una altra inversió alternativa, ja que no estaven previstos pel 2021.

La present inversió per un total de 19 milions d’euros i és l’última de l’any, que s’afegeix als 25 milions d’aval que segellen anualment els propietaris de la Fórmula 1 amb la Generalitat per sufragar les pèrdues de l’esdeveniment i que ja es contemplen al pressupost del Circuit de Catalunya.

Segons el Departament, el nou equip liderat per Roger Torrent “es va trobar amb aquest deute” i han insistit que la seva prioritat és concretar en els propers mesos un nou projecte de circuit que suposi un canvi significatiu i s’alineï amb els valors que al seu judici corresponen al sector del motor al segle XXI.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut