Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

El Govern impulsa el Centre de Formació Ferroviària de Catalunya per “assumir amb garanties el traspàs de Rodalies”

|

- Publicitat -

El Govern impulsarà el nou Centre de Formació Ferroviària de Catalunya amb la intenció “d’assumir amb garanties el traspàs de Rodalies”. El centre estarà ubicat a Vilanova i la Geltrú i oferirà formació integrada per a totes les ocupacions del transport ferroviari. Segons han explicat les conselleres de Territori i Presidència, Ester Capella i Laura Vilagrà, per a que el servei de trens funcioni “és imprescindible cercar talent i fer una formació continuada”. Tot i que actualment els diferents actors del sistema ferroviari català ja formen els seus propis equips, la Generalitat vol “concentrar la formació en un centre dual, especialitzat i ampliar competències”. Està previst que el nou centre entri en funcionament el curs 2024-25.

Durant la presentació del Centre de Formació Ferroviària, la consellera Capella ha dit que “després de 175 anys el tren continua sent una eina poderosa de transformació de la societat i cal treballar-hi”.

Publicitat

Ha afegit que “Catalunya vol una xarxa integral i gestionada des de la proximitat per prestar un millor servei a la ciutadania” i per això el traspàs integral del servei de Rodalies a la Generalitat és “una fita importantíssima” que ha de permetre “solucionar les incidències del servei”.

En la mateixa línia, la consellera Vilagrà, ha dit que per assumir el traspàs amb totes les garanties, “el Govern fa una aposta clara per formar nou personal en el camp ferroviari com a pas previ per enfortir la xarxa de trens”.

Vilanova, capital ferroviària

El Centre de Formació Ferroviària de Catalunya estarà ubicat a l’institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú i s’integrarà dins de la denominada “anella ferroviària” que concentra tots els actius locals vinculats amb la promoció, formació i divulgació del món del ferrocarril. Conformen aquesta anella el Museu del Ferrocarril, el campus de la UPC, els tallers de Renfe i l’estació de tren.

Et pot interessar  Puente: "Si Illa és president es desbloquejarà l'ampliació de l'Aeroport del Prat"

Precisament gràcies a disposar d’aquesta “anella ferroviària” i ara amb el nou centre de formació, l’alcalde de Vilanova, Juan Luis Ruiz, exposa que el municipi està totalment consolidat com a “capital ferroviària de Catalunya”.

L’institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas ja forma alumnat en manteniment ferroviari i Vilanova és l’única ciutat de Catalunya on es fa formació professional i universitària en aquesta matèria. Amb el nou centre s’ampliarà progressivament la formació per a totes les ocupacions a partir del curs 2024-25. A més, el centre serà “l’únic d’aquestes característiques a l’Estat espanyol”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut