Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El Govern exigeix a l’Estat que es “posi les piles” amb l’oficialitat del català a Europa

Plaja insisteix que encara que la presidència de la Moncloa del Consell de la UE acabi, no ho fa el seu compromís

|

- Publicitat -

“El govern espanyol s’ha de posar les piles”. Així s’ha pronunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, sobre l’oficialitat del català a Europa, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu. Plaja ha insistit que, encara que la presidència de la Moncloa del Consell de la UE acabi en breus, no ho fa pas el seu “compromís”. La portaveu ha constatat que “toca seguir exigint” a Madrid que compleixi la seva paraula, i que esvaeixi tots els “dubtes” que encara hi ha: “Estem en temps de descompte”, ha reiterat Plaja. La portaveu del Govern ha subratllat, en la mateixa línia, que a la Moncloa encara té pendent “culminar” tot el que es va comprometre a fer: “Esperem que més aviat que tard sigui una realitat”.

Espanya ha informat avui que ja ha tingut converses amb Bèlgica -que ostentarà la pròxima presidència del Consell de la UE- per mantenir l’oficialitat del català, el basc i el gallec com a proposta en l’agenda. Així ho ha detallat aquest dimarts el secretari d’Estat per la UE, Pascual Navarro, en una atenció als mitjans prèvia al Consell d’Afers Generals que se celebra a Brussel·les.

Publicitat

D’altra banda, Suècia considera que l’oficialitat del català a la Unió Europea, discutida novament aquest dimarts a Brussel·les, és massa costosa. “Hem vist les estimacions i són molts diners”, ha apuntat aquest dimarts la ministra d’Exteriors sueca, Jessika Roswall, després que la Comissió Europea xifrés en 132 milions d’euros els costos de fer oficials el català, el basc i el gallec.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut