Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Govern espanyol titlla Puigdemont de mentider: “Les seves paraules sobre els emissaris del PSOE no mereixen credibilitat”

|

- Publicitat -

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha titllat el president a l’exili Carles Puigdemont de mentider, en dir que les seves afirmacions sobre les visites d’emissaris del PSOE “no mereixen credibilitat”. Rodríguez ho ha dit durant una entrevista a La Sexta en la qual, a més de difamar les paraules de Puigdemont, també ha carregat contra el PP, partit que, precisament avui, també ha reclamat explicacions al PSOE sobre les trobades a l’exili dels socialistes amb Puigdemont.

En el cinquè any d’exili de Puigdemont, el president va escriure una carta on reflexionava sobre el seu exili o la possible reforma del delicte de sedició, que és un dels principals debats actuals de la política espanyola. En l’escrit, però, també revelava que diversos emissaris del PSOE s’havien reunit amb ell per generar-li “expectatives d’un bon tracte, via reforma del codi penal, i un indult. Sempre i quan acceptés comparèixer davant del Suprem”. La portaveu del govern espanyol, tanmateix, ha dit que les afirmacions del president “no mereixen credibilitat”. Només dos dies enrere, la mateixa portaveu titllava Puigdemont de “fugat” i l’urgia a “retre  comptes davant la justícia espanyola”.

Publicitat

Durant l’entrevista, Isabel Rodríguez també ha criticat l’actitud del PP davant la possible reforma del delicte de sedició, possibilitat a la qual els populars han respost contundentment bloquejant les negociacions per a la renovació del CGPJ. En aquest sentit, Rodríguez ha dit que el PP viu “ancorat en el passat”: “Estem a novembre de 2022, al món estan passant coses que alteren la vida de milions de persones, i al nostre país hi ha persones que passen dificultats, mentre que l’únic que hi ha a l’agenda del PP és ETA i l’Espanya es trenca”. Roríguez ha volgut presumir de la política del PSOE, insistint que “Espanya es va estar a punt de trencar amb una declaració d’independència unilateral amb el govern del PP”, mentre que el del PSOE és “el que ha recompost l’ordre democràtic, ha recuperat la normalitat i ha fet esforços per a la convivència”. “Sembla que desitgen que aquest senyor tornés per seguir barallant-se amb ell i tenir un argument de què parlar a la vida política davant la seva absència de projecte”, ha conclòs la portaveu.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut